Testimonial Hanne De Vos – Vivasse

Project Vivasse - niet over één nacht ijs gegaan

Projecten rond zelfstandig wonen, zoals Vivasse zijn altijd weer boeiend en leerrijk omdat we er twee werelden met elkaar proberen te verzoenen. Er is de zelfstandigheid en de privacy van de bewoners enerzijds, en aan de andere kant is het ook de bedoeling dat er een zekere mate van gemeenschapsleven, van functioneren in een leefgemeenschap mogelijk is. Maar dan wel op een manier die niet aan de bewoners wordt opgedrongen en in een mate die ze zélf kunnen bepalen

Dat is een dunne lijn en dat zorgt voor een lang zoekproces, waarbij we met veel mensen hebben gepraat, overheden hebben bezocht, referentieprojecten en regelgeving hebben bestudeerd.  We zoeken de discussie op en vinden compromissen en oplossingen die voor iedere buurt en gemeenschap weer anders zijn.

Hanne De Vos
Projectarchitect voor het Fico project Vivasse

Vivasse

Doel: 
Residentieel
Locatie: 
Prieelstraat 23
Stad: 
Asse

MAAK ZELF JE REKENING

Wie zelfstandig wil blijven wonen, betaalt daarvoor dikswijls een hoge prijs: onderhouds- en verwarmingskosten in een gezinswoning die slechts door één of twee personen wordt bewoond, lopen vaak torenhoog op. Dat betekent onzekerheid, verminderde financiële armslag en vermindering van de levenskwaliteit.

Een assistentiewoning in Vivasse rekent af met die problemen en kosten:
een woning op maat garandeert dat u geen euro teveel uitgeeft aan verwarming, elektriciteit of onderhoud. Dankzij doordachte architectuur en een ergonomisch ontwerp wordt uw budget duidelijker en makkelijker beheerbaar.

Vivasse, dat is een volwaardig woon-, diensten-, lifestyle-, en zorgconcept. Het is de uitgelezen manier om op een moderne, kwalitatieve en betaalbare manier zelfstandig te blijven wonen, met alle comfort en diensten binnen handbereik.